Home Het Huis De Locatie Foto's Aanraders Kalender Prijzen Contact Links
Website by Valerie H.

De Locatie

Moraira is van oorsprong een vissersdorpje aan de Costa Blanca en ligt  tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia in.In tegenstelling tot veel  andere kustplaatsen in Spanje heeft Moraira haar eigen karakter weten te  bewaren. Hier geen gigantische hotels of andere hoogbouw. Je zou  verwachten dat het plaatsje door de afwezigheid van grote hotels en  appartementencomplexen vrij rustig en doods zou zijn, maar het tegendeel  is waar. In de bebouwde kom van Moraira heerst een gezellige drukte  zonder dat het te druk wordt. De sfeervolle terrasjes zijn zeker 's avonds  altijd goed bezet en ook de winkeltjes die aanwezig zijn hebben niet te  klagen over de belangstelling. De haven van Moraira herbergt naast wat vissersboten tegenwoordig  vooral plezierjachten en andere recreatieboten. In de haven bevindt zich  nog een traditionele visafslag die druk bezocht wordt door visinkopers en  toeristen uit de hele omgeving.
Benissa is één van de oudste dorpen van de Costa Blanca en zit vol met aangename verrassingen. Terwijl U een rustige  wandeling maakt door het oude, goedbewaarde centrum kunt U een reeks monumentale gebouwen en culturele erfenissen  ontdekken die deel uitmaken van de lokale geschiedenis. Laat U verblinden door de natuur die Benissa U aanbiedt, zowel aan de zee als in de bergen. Druivenakkers en overal verspreide  palmbomen begeleiden U langs de 4 km. kust van Benissa, onderbroken door klippen en rotsen, verscholen grotten en kleine  baaitjes. La Fustera, Les Bassetes, Abogat, Pintes, Baladrar en La Llobella maken deel uit van dit stuk van de kust die uitnodigd  tot een ecologische wandeling langs de Middellandse Zee, waar de natuur en het landschap intact gebleven zijn. 
Home Het Huis De Locatie Foto's Aanraders Kalender Prijzen Contact Links

View Larger Map
Reizen naar Moraira/Benissa: Met het vliegtuig kun je vliegen naar Alicante  (80 kilometer ten zuiden van Moriara) of Valencia (110 kilometer  noordwaards).  Met de wagen Brussel - Moraira/Benissa : 1810 km  Reizen in Moraira/Benissa: Hier is een auto bijna onmisbaar. De meeste  toeristen die per vliegtuig naar Moraira komen reserveren daarom meestal  een huurauto aan het vliegveld.   
Toeristische info Moraira Toeristische info Benissa De Locatie De Locatie